Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, doktor nauk o zdrowiu, specjalność dietetyka. W latach 2010-2015 pracownik naukowo-dydaktyczny w Warszawskim Uniwersytecie Medycznym w Zakladzie Biologii Medycznej. Prowadziła zajęcia dla studentów z kierunków: dietetyka, pielęgniarstwo, położnictwo, analityka medyczna, lekarski. W 2012 roku otrzymała wraz z zespołem Nagrodę Rektora pierwszego stopnia za współautorstwo wyróżniających się kompendiów i opracowań, dotyczących patogenicznych, oportunistycznych, genetycznych i środowiskowych czynników/ mechanizmów zagrożenia ludzkiego zdrowia, istotnie poprawiające wyniki kształcenia oraz przygotowanie zawodowe studentów Nauki o Zdrowiu i medycyny. W latach 2017-2018 pracowała jako dietetyk kliniczny w Instytucie Psychiatrii i Neurologii w Warszawie, następnie pogłębiała swoje doświadczenie kliniczne w pracy z pacjentami z zaburzeniami odżywiania pracując w prywatnej klinice. Obecnie wykładowca w Społecznej Akademii Nauk i w Wyższej Szkole Rehabilitacji. Od czasów studiów wpspółpracuję z Warszawską Szkołą Zdrowia jako popularyztor zdrowego stylu życia.
Specjalizuje się w chorobach dietozależnych, zaburzeniach odżywiania oraz bezpieczeństwem żywności.