Absolwentka pięcioletnich studiów dietetycznych na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Tytuł magistra uzyskała w 2014 r., broniąc pracy pt. „Niedobór masy ciała przy przyjęciu a tempo zdrowienia pacjentek hospitalizowanych z powodu jadłowstrętu psychicznego”. Praktyczne umiejętności doskonaliła w Klinice Psychiatrii Wieku Rozwojowego oraz Chirurgii Ogólnej i Żywienia Klinicznego w Warszawie. Organizatorka i uczestniczka licznych wyjazdów szkoleniowych i konferencji dotyczących zaburzeń odżywiania i żywienia klinicznego. Wyróżniona za pracę naukową prezentowaną podczas ogólnopolskiej konferencji Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego. Ukończyła kursy „Rozumienie i terapia poznawczo-behawioralna bulimii i anoreksji” oraz „Niedożywienie w praktyce dietetycznej”. Swoją wiedzę opiera na najnowszych badaniach naukowych polskich i zagranicznych. Związana z Kliniką Kardiologii SPCSK w Warszawie, gdzie konsultowała pacjentów poddawanych rehabilitacji kardiologicznej.